STIRI

Red Friday & New Events

Salutare,

Pentru ca la altii, Black Friday dureaza si mai mult de o luna iar vinurile noastre in sezonu

Cititi mai mult ...

Bistro Toulouse, partener nou

Salutare,

Dupa terasa Gradina de vara Boema, am deschis o colaborare cu Bistro Toulouse din Piata Unirii

Cititi mai mult ...
1 2 3 4 5

vinuri noi in stoc

banner vindevie natural wine

ciocolata vin pachete cadou

new baby wine vindevie

 

asocieri culinare vindevie

parteneriat

 

 

 

 

recomandari choco wine vindevie

#WineNot, Recomandari de Paște


recomandari paste vindevie

 

Din punct de vedere culinar, sarbatoarea de Paște este pentru majoritatea dintre noi si primul contact serios cu anotimpul verde (mai devreme sau mai tarziu in functie de data Paștelui stabilita in fiecare an). Verde, adica primele legume de sezon (ceapa verde, ridiche, salata verde, spanac, etc) si diverse ierburi si frunze de cultura sau salbatice (leurda, loboda, stevie, etc). Dar asta este doar pentru a ne amagi putin ca mancam lejer si mai sanatos, carnivorii stiu foarte bine ca mielul reprezinta cel mai bine simbolul primaverii :)

 Vom incerca sa asociem multitudinea de preparate cu /fara carne, propunandu-va un vin ce nu doar sta langa ci  AJUTA sa petreceti Sarbatoarea intr-un mod gustativ  mai echilibrat.

 

Iata 7 sfaturi de Paște:


Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

blog asocieri vin porc

foto:bucataras.ro


Nu exista gurmand ce nu apreciaza porcul *

Cine isi mai aduce aminte ca inainte sa apara show-urile culinare la TV, existau tot felul de emisiuni pe subiect, (mai mult sau) mai putin interesante? Dar dintre ele, una era cu adevarat speciala: ''Bucataria lui Radu'', cu Radu Anton Roman.  Ok, nu are mai nimic in comun cu de ex. ''Master-Chef''  (apropo, cum ar fi fost daca ar fi fost emsiunea  ca el drept unul din jurati? :) ). Cu siguranta este superioara pentru simplul fapt de a-i vedea pe Radu si Florin Busuioc stand la masa: unul povesteste iar celalalt bea si infuleca de zor. Imagine de nesters din mintea oricarui muritor, d-apoi celor gurmanzi :)

Cateva reguli de asociere a carnii de porc cu vin:


Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

 

asocieri culinare vindevie

 

 

Ciorba de burta? Omleta cu ciuperci si cartofi prajiti?

Friptura de purcel la tava sau ceafa la gratar? Rizotto cremos cu parmezan?

Papanasi cu dulceata de soc? Tarta cu lamaie? Brownie cu ciocolata neagra?

 

Indiferent ca esti acasa si mancanci ceva simplu sau la restaurant cu un fel dichisit, vrem sa iti fie mai bine. De aceea, va pregatim pe blog recomandari de asocieri intre bucate si vin ; pe parcursul acestor ''episoade'', iti oferim sfaturi ce te pot ajuta in a-ti alege exact ceea ce credem ca se potriveste bucatelor tale sau sa iti ofere directii astfel ca tu sa hotarasti ce consideri ca ti se potriveste mai bine.

Poti interveni si ne spune daca esti de acord (sau nu) cu recomandarile noastre, sa ne trimiti felurile tale de mancare preferate sau ce ai vrea sa mai asociem. Suntem deschisi la conversatii

De ce sa consumi vin si nu altceva la masa? Iata 5 motive:

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Salutare,

iata partea a 2 a cu noutatile introduse la sf de 2015 plus alte idei:

 

-   gasiti soiuri ca Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Syrah...dar si mai putin cunoscute insa cel putin la fel de interesante; Cabernet Franc, Sauvignon Gris, Viognier, Semillon, Kadarka, Gamay..

multe domenii de care probabil nu ati auzit (inca) insa ce sunt veritabile brand-uri intre connaisseurs...

-   din februarie, vom utiliza mai putine printuri -> fisele cu descrierile vinurilor vor fi inlocuite de un QR code cu trimitere spre linkul fiecarui vin

-  noul nostru curier este Nemo Express ce livreaza si sambata, plus a 2 a livrare gratis. Conditiile de transport raman insa aceleasi ca si pana acum

  1. In tara: 20 ron/livrare sau gratuit la comenzi peste 250 ron

  2. in Cluj Napoca: gratuit pentru minim 2 sticle comandate

 

 

.................................

 

 

Chardonnay 2014, Jura, Domeniul Thill, vin alb sec

In mod traditional recunoscuta mai ales pentru vinurile oxidative in genul ''vin jaune'' ( a nu se confunda cu vinurile oxidate = de nebaut), regiunea Jura (granita Frantei spre Elvetia) ne este foarte draga pentru ca aici se gasesc vinuri iesite din comun: unii producatori sunt atat de talentati incat Chardonnay-urile lor ajung la egalitate cu cele din Burgundia! De aici, am ales de la un domeniu Thill, recent infiintat, acest Chardonnay expresiv, foarte, foarte savuros, ce va va crea placere si va va haitui (gustativ).

 

                        jura vindevie thill chardonnay

 

 

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Salutare,

Suntem in 2016 si cum nu v-am detaliat ultimele noastre noutati intrate la sfarsit de an 2015, o vom face acum (in 2 articole)

Cateva idei:

-  multa diversitate, in arome, culori si soiurile de struguri. Varietatea e ceea ce caracterizeaza si gustul clientilor nostri, deci nu putem sa il schimbam

- gama de preturi s-a marit si ea astfel ca primele vinuri incep de la 29 lei

- preturile vinurilor au scazut cu 4% (reducerea tva de la 24 la 20%), adica avantaj clienti de 2 lei/sticla in medie

- cum mai multi dintre voi ni le-ati cerut, gasiti si cateva vinuri  cu un minim de zahar rezidual (nefermentat), demiseci sau dulci

 

Amphore 2014, Domeniul Brin, vin rosu, puternic, aromat

Cel mai remarcabil vin este Amphore de la Brin; toti cei ce l-au gustat nu s-au putut abtine sa nu isi cumpere 1-2 sticle; de ce? In primul rand, povestea lui si modul prin care reuseste sa fuzioneze modernul cu trecutul: know-how-ul din prezent cu maturarea in vasele din argila arsa. Si apoi gustul: pentru ca schimbul de oxigen e mult mai mare, vinul se catifeleaza si rotunjeste, fara a avea aromele de lemn ale butoaielor ce nu sunt pe placul oricui. (Apropo stie cineva daca exista vreun producator in Romania ce matureaza in amfore? Sau exista importatori ce au adus astfel de vinuri? )

 

brin amphore vindevie               brin amphore vindeviebanner amfora brin

 

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

10 sfaturi de Craciun

07.12.2015 10:59

Salutare,

Acum ca se apropie Sarbatorile cele mai faine ale anului, haideti sa fim si sinceri: de Craciun si de Revelion mancam si bem...prea mult!

E adevarat acum ca la mancare nu putem nicicum sa renuntam; cine a mai vazut Sarbatori de iarna fara pomana porcului cu usturoi si mamaliguta, costite si carnati de casa, caltabos langa drob, salata boeuf cu sau fara gratare, cu sau fara sarmale, cu torturi langa.. alte torturi.. Nu ne ramane atunci decat sa fim atenti la ce (bem) degustam. Si tineti-va bine pentru ca aici poate veti da peste vreun secret ce v-ar putea ajuta sa nu folositi medicamente pentru bila si digerat. Iata 10 sfaturi de Craciun:

Read More
0 Comments | Posted in News By VindeVie Srl

Pasul #1 spre succes

06.12.2015 08:24

Salutare,
Ieri, chelnerul unui restaurant din Chișinău ne propunea să alegem la pahar: vin de casă sau de uzină? Spus așa nu credem că cineva ar ezita în alegere dar asta nu garantează automat calitatea. Trebuie mers puțin mai departe pentru a înțelege...


Când alegem să ne perfecționăm decurg multe avantaje-

   -  iți impresionezi prietena -> draga mea, paharul se ține de picior și nu de cupă, altfel se încălzește vinul!..

   -  afli că vinul nu (mai) e făcut din pastile -> corect, dar din ce?

    - plătești mai puțin pentru că știi să alegi -> probabil cel mai mare avantaj

    - vinul așa-zis de colecție = cel mai adesea, bani aruncați pe fereastră

    - înțelegi în sfârșit diferența dintre bio, ecologic, organic -> nu e niciuna ;)      

    Așadar, pentru a fi mai buni (în ale vinului), vă propunem mai multe workshop-uri:


   1. în colaborare cu Institutul Francez Cluj, puteti să vă înscrieți pana maine, 30 octombrie, la atelierul ce vă va învăța nu doar multe din tainele vinului ci si, degustând, termeni ce corespund limbii franceze

   2.  în 12 noiembrie, Educavin revine cu o ediție specială dedicată explorării vinurilor autentice din regiunea viticolă Satu Mare (Beltiug). Veți afla de la invitatul nostru Silvașan Vasile multe din tainele și istoria viticulturii sătmărene ..

   3. la următorul Educavin din 03 decembrie descoperim vinuri veritabile din regiuni promovate de către Terra Hungarica, cei care aduc la un loc producători din Ungaria selectați pe criterii stricte; aflăm detalii și degustăm cu Zoltan Kormos, primul deținător din Transilvania al Diplomei - WSET® Level 4

Alegeți-vă deci workshop-ul ce vi se potrivește.

* Odata cu punerea în vânzare a primelor vinuri din Ungaria ce corespund calității Terra Hungarica, lansăm în luna noiembrie si degustările corporate de Blind Tasting Hallowine sau Hallovin? cereți-ne detalii despre cum să îți animezi angajații/colegii de echipă.

Piața vinului din România are nevoie de degustători tot mai buni și de profesioniști, iar workshop-urile noastre sunt excelente ocazii pentru a începe sau după caz, a continua dezvoltarea. Clienților ce ne sunt deja alături le mulțumim că mergem impreună. Celorlalți, vă mulțumim că ne veți alătura.

Pe curând,
Echipa de la Vindevie































Read More
0 Comments | Posted in News By VindeVie Srl

Alba ca zapada

29.07.2015 15:40

 

premium white wine blog vindevie

premium white wine blog vindevie 

www.notorious-rob.com                                                                                                                                                                              iubesteinghetata.ro

 

 

Napoca White. Ca și Snow White. Adică nu, că nu au aceeați vârstă. Ori puritate. Nu e o mare brânză de înghețată, dar o știu de prin '99 și-mi plăcea, fără să cunosc mare lucru din ce înseamnă gustul bun; sau nu-mi puneam problema. Îmi aduc perfect aminte că era din gama premium, dar de ceva timp cred tare că s-a schimbat, și în rau. Ok, și dacă sunt multe mărci românești ce pornesc bine și apoi se strică, de ce le mai cumpărăm?

premium white wine blog vindeviepinterest.com

Ea e problema

La fiecare 2-3 luni, mă simt tras în țeapă. Chiar pe bățul ăla. Pofta și memoria mă prostesc să o mai încerc. E la fel și la Mc'Donalds, ți-e pofta dar îți pare rău după ce ieși. Diferența e că la Mc' nu s-a schimbat nimic, dintotdeauna a fost la fel. Bravo lor.

Gustul de margarină din Napoca White parcă nu era așa pronunțat, acum dă impresia că mestec parchet. Ba nu-l mestec că se topește! E ciudat, știi că nu mai e la fel dar tot încerci. Nostalgie idioată sau speranța că o sa revină la ce a fost? Pe naiba, acum știu perfect că e mult mai rea ca atunci, dar mănânc pentru că dorința de îngurgitare e deasupra rațiunii. Raportul pe care îl avem cu ceea ce punem în gură e complicat.


premium white wine blog vindevie

disney.wikia.com


Si dacă sunt eu ăla schimbat?

E bine atunci. Înseamnă că nu a fost niciodată premium iar aditivii erau la fel de prezenți.

Cel dintâi sosit pe piața e în avantaj: bun-rău, el stabilește direcția, standardul. Când eram copil, înghețata Polar era ceva inimaginabil de bun. Am făcut greșeala să o gust recent chiar în varianta originală, dar rațiunea a revenit și a stabilit clar să nu o mai fac pentru că îmi stric aminitirile copilariei fericite. Noroc ca firma te liniștește, pe napolact.ro găsești : ''La urma urmei, decât să faci un lucru prost, mai bine nu îl faci deloc, iar noi îl facem de fiecare dată, la fel de constiincioși și pasionați''

Right. Daca premium-ul de atunci e ieftin-ul de azi, m-am săturat de întoarcerea în trecutul acela când era mai bine. E o tâmpenie, acum e cel mai bine. Așa că turnați-vă un pahar de vin :)

 

premium white wine blog vindevie

                                                                                                          regiunea Champagne, 2005

Poftă!

 

VB



Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Cheeky Wines

28.07.2015 10:42

vindevie cheeky cat wine

Asa-zisa obraznicie

Cand erati mic vi s-a spus  vreodata '' ce obraznic esti '' sau ''dar chiar nu ti-e rusine?''

Articolul mi-a adus aminte ca la varsta scolii primare, invatatorul, vecinul, colega de clasa sau un necunoscut de pe deal o foloseau sa iti spuna, de departe, ca ceva nu faci bine; si sa treci inapoi ''in rand''. Cum ambiguitatea era promovata iar motivele ''obrazniciei'' nu mai veneau, cei incrimanti nu considerau ca au facut neaparat ceva rau si continuau. Si poate, pe buna dreptate!  Daca nu explici clar celuilalt ce nu faci bine, acele cuvinte nu au valoare, nu inseamna nimic, si mai rau, incurajeaza lipsa transparentei.

Pot fi vinurile ''obraznice''?

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

In luna iulie sunt putine sanse sa mai gasesti cirese in comert pentru ca sezonul e cam trecut; eventual cateva la tara, la cunostinte si mai degraba din cele negre (delicios) amarui sau cateva rosii supracoapte;  Oridecare ar fi, nu ratati ocazia de a pregati o reteta suculenta ca aceasta de mai jos!

cireasa vindevie blog

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Ce e mai bun pentru slabit!

07.07.2015 10:24

Fiecare o data in viata a fost izbit in mod memorabil de un preparat, un fel de mancare, de un complex de arome ce l-au marcat;  cand nu mai reusesti sa dai de el, iti doresti sa il pregatesti tu insuti

Desi este incetatenita varianta cocosului pregatit in vin rosu, pt noi e net superioara a variantei cu un vin alb sec. O declinare e aceea cu un ''vin jaune'', vin alb sec din regiunea viticola Jura, Vestul Frantei din struguri Savagnin sau Chardonnay. Daca nu aveti, folositi unul destul de alcoolizat, cu multa aciditate (prospetime) si cu usoare note oxidative, provenind de la o maturare mai lunga. Insa in nici un caz nu folositi un vin oxidat sau de calitate proasta pentru ca se va resimti in final si e pacat.

 cocos cu vin vindevie

Aveti nevoie de :

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Timpul sa te racoresti

06.07.2015 08:37

Salutare,

Odată cu venirea verii, te gândești să îți scoți prietenii la un grill în aer liber sau să îți aduni angajații la iarbă verde pentru un moment de socializare. Noi îți stăm la dispoziție cu produse și know-how pentru ca ieșirea sa își atingă scopul: să fie memorabil. Pe lângă calitate și preturile cele mai bune

- alegem vinurile împreună și nu plătești decât ceea ce consumi
- vinuri la aceeași calitate, în sticlă sau într-o variantă economică
- consiliere pentru pregătirea eventului, selecția unor delicatese locale și de calitate, închirierea paharelor de vin, etc

Trimite-ne un email cu detaliile evenimentului (data, nr de persoane, buget..) sau sună-ne la unul din numerele de telefon de mai jos!

champagne sampanie vin de vie
Pe curând,
Echipa VINDEVIE











Read More
0 Comments | Posted in News By VindeVie Srl

5 + 1 Gratis

29.06.2015 00:54

Give me five!

.

Cumperi 5 sticle și primești 6!


Pentru ORICARE 5 vinuri comandate online, oferim un superb Syrah din Valea Rhone-lui  Domeniul Bacchantes (val. 54 lei).
(perioada promoției 30.06 -15.07.15)

Câteva tipsuri pentru în ieșirile voastre la iarbă verde
- adaptează-te: un vin rose proaspăt la un concert, un roșu mai corpolent pentru o ieșire în 2.. )
- urmărește prognoza meteo: vinuri slab alcoolizate când e cald (albe, rose..), ceva mai puternice când e răcoare
- alege în funcție de ceea ce mănânci (un rosu light pentru o un sandwich, un rose proaspăt lângă o salata .. )
- în aer liber condițiile sunt altele, ia cu tine strictul necesar (răcește vinul dinainte, uită de aerator..)
- dacă nu poți duce paharele de sticlă sunt ok și din plastic (dar solide și transparente); sau înfige unul în pământ
- nu uita tirbușonul; altfel, caută un corp solid în apropiere.. ;)
- pentru grupuri mai mari, există și variante economice ca preț sau al volumului (o cutie de 5L= 6,66 sticle..) 
- când e foarte cald, dacă nu ai timp pentru o siestă, nu exagera cu alcoolul
- mai puțin dar de calitate: decât un vin prost, mai bine o bere bună :)














Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

DE CITIT !!!!   articol preluat din :

Journal of Wine Economics, Volume 2, Number 2, Fall 2007, Pages 129–13

  © The American Association of Wine Economists, 2007

 

On Wine Bullshit: Some New Software?*

 

 

Richard E. Quandta

The inspiration for the exegesis that follows comes directly from Harry G. Frankfurt,

distinguished emeritus professor of philosophy at Princeton University, who recently

published an enormously successful essay on the subject of bullshit (Frankfurt, 2005). In

the author’s view,

One of the most salient features of our culture is that there is so much bullshit. Everyone knows this. Each of us contributes his share. But we tend to take the situation

for granted. Most people are rather confi dent of their ability to recognize bullshit

and to avoid being taken in by it. So the phenomenon has not aroused much deliberate

concern. We have no clear understanding of what bullshit is, why there is so much

of it, or what functions it serves.” (Frankfurt, 2005, p. 1)

A fi ne philosophical insight into bullshit is provided by Bernie Laplante, played by

Dustin Hoffman in the movie “Hero.” Laplante is a thief and con artist and explains to his

son his take on life as follows:1

You remember when I said how I was gonna explain about life, buddy? Well, the

thing about life is, it gets weird. People are always talking ya about truth. Everybody

always knows what the truth is, like it was toilet paper or somethin’, and they got a

supply in the closet. But what you learn, as you get older, is there ain’t no truth. All

there is is bullshit, pardon my vulgarity here. Layers of it. One layer of bullshit on

top of another. And what you do in life when you get older is, you pick the layer of

bullshit that you prefer and that’s your bullshit, so to speak.”

Much of the bullshit encountered in daily life is unfocused and unspecifi c, and its genesis

is episodic and compelled by the exigencies of the moment. When Ken Lay claimed that

Enron was in fi ne shape, we know that his asseveration was bullshit; but the claim was not

intrinsic to Enron, being only a phony excuse for getting caught with his hands in the cookie

jar. Having uttered this piece of bullshit might not have predisposed him to do likewise on

other subjects (although in his particular case the quantity of verbal excrement spread upon

the countryside had been so copious that we might infer the presence of a systemic trait.)

1 I am indebted to Frank Vannerson for this gem.

* I am indebted for comments to the members of the Liquid Asset Wine Group who will remain anonymous

here.

a Department of Economics, Princeton University, Princeton NY 08540, email: metrics@quandt.com.

130 On Wine Bullshit: Some New Software?

This immediately gives us a clue to the two principal sources of bullshit. First, there are

some subjects that tend to induce an unusually large amount of bullshit, and Enron may

well have been in that category. Equally importantly, there are some people who engage in

bullshit with greater frequency than the average; they have a special propensity to bullshit,

perhaps habitually or compulsively or just for the fun of it. We may speculate on whether

it is nature or nurture that causes them to be what Frankfurt (2005, p. 53) and common

parlance aptly call bullshit artists; but we all know and instantly recognize the type.

In some instances, there is an unhappy marriage between a subject that especially lends

itself to bullshit and bullshit artists who are impelled to comment on it. I fear that wine is

one of those instances where this unholy union is in effect. Lots of commentators describe

wines; either because they want to sell wines (e.g., wine stores) or because they are professional

wine writers whose business is to evaluate wines.2 Of course, neither group can

do its job properly without imbibing substantial quantities of wine, which may perhaps

explain in part the purple prose that fl ows from their pens. (Note that “purple” is good

in wines but not so good in prose.) We, the wine-drinking public, are happy to read their

evaluations, because we are largely ignorant of the quality of wines. While we can always

take refuge in consulting vintage charts that give an average numerical rating to a particular

vintage in a specifi c region, we cannot possibly know whether this or that specifi c wine has

aged better than average if old or matured more satisfactorily if young. So we implicitly

invite wine writers to bombard us with evaluations in magazines, books, e-mailings, sales

brochures and the like and we avidly peruse these gems of prose, hoping to be informed,

edifi ed and eager to part with our money.

Two things have to be true before

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Targul RAW in Viena (2)

29.06.2014 22:54

 

Dupa cateva vinuri de la domenii cunoscute am trecut la partea de food.Asta si pentru a lua o pauza. Natürlich. A degusta este si un moment de concentrare, chiar daca mai putin incarcat ca altele :) Pe langa asta, papilele obosesc si trebuie sa te deconectezi daca vrei sa simti in continuare diferentele dintre vinuri.


raw viena vindevie

 

Locatia si timpul probabil nu au permis-o, astfel ca numarul celor ce propun de mancare este mult mai mic decat la RAW Londra. Erau specialitati asiatice pregatite majoritatea pe loc, un producator/distribuitor de branzaturi si paine veritabila si un colt al unui coffee roaster. Ne am aruncat sa gustam un fel cu 3 varietati de peste crud, f bogata intr-un sos de soia (fara glutamat de sodiu ce-l gasiti la majoritatea asa ziselor restaurante asiatice) si apoi pe cateva branzaturi din lapte crud, urmate de o cafea intensa.  Nu era doar prajita de cei ce o pregateau ci si importata direct de ei (cel putin o parte). Nu stiu cat ati auzit de asa ceva pentru ca eu nu..

 

raw viena vindevie

 

Back to work..

Am reluat degustararile de vinuri si discutiile la o selectie de domenii din Italia, Austria, Slovenia, Argentina, Spania.. Cred ca e util de reamintit ca a vorbi cu viticultorii de calitatea si calibrul acestora inseamna sa afli foarte clar ce reprezinta pentru fiecare din ei un vin cu personalitate si de calitate. Fiindca domeniile viticole in cea mai mare parte le apartin, ei devin pe langa proprietari si oenologi, oameni de marketing, de vanzari, contabili, etc.. si direct responsabil fata de cum se doresc a fi vinurile produse de ei. De altfel, la orice degustare luati parte, recomandam sa privilegiati acelea la care sunt prezenti oenologii sau sefii de cultura a viei, adica persoane decidente si ce au cunostinta



Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Targul RAW in Viena (1)

23.06.2014 14:54

Dupa  vizita superba de anul trecut de la salonul RAW din Londra, nu puteam sa evitam o miscare foarte interesanta a Isabellei Legeron MW: aducerea targului londonez mai spre Est, pentru o zi, in Viena.

Asa ca Viena, venim!

raw viena vindevie

Despre acest targ am scris anul trecut: ''RAW este salonul Isabellei Legeron Master of Wine, un salon al excelentei in calitate, al transparentei, al viticultorilor artizani (in sensul nobil al termenului!), ce produc vinuri pure, cu adevarat rare, respectuoase pentru mediu dar mai ales extraordinar de ...gustoase. ''RAW sau: ''.. a natural state; not treated by manufacturing or other processes'' Transparenta este foarte importanta la acest salon, fiind primii in materie de saloane internationale. Toata lumea ar trebui sa-si puna intrebarea: de ce legislatia nu obliga producatorii sa comunice in mod clar consumatorului ce altceva si in ce cantitate contine vinul, inafara mustului de struguri fermentat? RAW a facut-o si in catalogul oficial, langa toate vinurile, aparea inclusiv nivelul de SO2 total. Daca organizatorii sunt mandri ca au reusit sa organizeze un asemenea salon, noi suntem mandri sa fim prezenti!''

Evolutia in criteriile de selectie a domeniilor viticole anul acesta a fost, printre altele, acceptarea vinurilor cu un nivel mai scazut de sulf acceptat si anume, max 70mg/l SO2 total (sulfiti). Asta inseamna de aproape de 3 ori mai putin decat norma legala pt vinurile albe (200 mg/l) si mai mult de 2 ori decat vinurile bio (150mg/l). In practica, inseamna vinuri mai putin aditivate, (in principiu) cu arome mai bogate, cu risc mai mare pentru producator si mai aproape de ideea de vinuri cu 0% adaosuri externe. Aceasta limita superioara a fost rareori intalnita la targ, media continutului de SO2 in vinuri era spre 30mg/l. Si asta se putea verifica pentru ca in dreptul fiecare vin  era mentionat analizele SO2. Un exemplu de urmat, in momentul de fata, neexistand obligatia de a mentiona pe eticheta continutul de sulf, promovandu-se o nivelare inferioara a calitatii. (pe eticheta unui vin ce contine 200mg/l SO2 si pe a unuia cu 10mg/l - de 20x mai putin!), astazi apare acelasi lucru: ''contine sulfiti''.

''Este salonul Isabellei Legeron Master of Wine, un salon al excelentei in calitate, al transparentei, al viticultorilor artizani   (in sensul nobil al termenului!), ce produc vinuri pure, cu adevarat rare, respectuoase pentru mediu dar mai ales extraordinar de ...gustoase.   ''RAW sau: ''.. a natural state; not treated by manufacturing or other processes''

Transparenta este foarte importanta la acest salon, fiind primii in materie de saloane internationale. Toata lumea ar trebui sa-si puna intrebarea: de ce legislatia nu obliga producatorii sa comunice in mod clar consumatorului ce altceva si in ce cantitate contine vinul, inafara mustului de struguri fermentat?  RAW a facut-o si in catalogul oficial, langa toate vinurile, aparea inclusiv nivelul de SO2 total. Daca organizatorii sunt mandri ca au reusit sa organizeze un asemenea salon, noi suntem mandri sa fim prezenti!

- See more at: http://www.vin-de-vie.ro/blog/cat/vindevie-1#sthash.D2xBtmBV.dpuf

Isabelle Legeron MW - THAT CRAZY FRENCH WOMAN                                                            

 

Targul a avut loc in 15 iunie 2014, Palatul Pallavicini, piata Josefsplatz, deci in buricul Vienei (targului). A fost deschis doar de la 10am la 17pm, ceea ce e pacat pentru asa

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

 ''Tajine'' este un vas din ceramica, de origini nord-africane, cu un capac inalt special construit pentru a coacere indelunga. Este sinonom deci cu gusturi puternice, cu legume si carnuri confiate, cu arome variate. In acelasi timp tajinul e mai ales egal cu ideea de caldura familiala si de intimitate, nu?

Retetele ''clasice'' sunt aproape invariabil pe baza de carne de miel; cum insa ''porcul a murit'' si suntem inca sub influenta acestuia si al derivatelor din el, ne-am propus sa punem la incercare Vendemia 2010 (ultimele sticle din acest an, trecand apoi pe 2012) cu un muschi de porc crescut fara hormoni si ciuperci de padure.

 

tajine vendemia vindevie

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Pentru ca de Sarbatori am exagerat  (da, toti) cu mancatul, o trecere spre ''normalitate'' nu strica.

Si pentru a nu o face prea brusc si cadea in depresie, cel putin in ianuarie uitati putin de carnuri, carnati si sunci afumate si incercati marea!  Puteti merge pe ideea de peste afumat in salate: hering, somon sau macrou afumat (sau marinat); adaugati radacinoase de sezon, cu o vinegreta de ulei de rapita presat la rece si otet de Jerex sau de Modena si sunteti salvati. Nu de kilograme sau nu dintr-o data dar macar de gustul pacatului de Craciun :)

Mai exista variantele de detoxifiere ''şoc'' in genul cura de zeama de varza, a manca un singur fel de produs timp de o saptamana...dar la acelea nu ne bagam :)

De data asta am mers pe fructe de mare sotate, cu 2 catei de usturoi si patrunjel propaspat si cu un vin proaspat, racoritor ce tine piept la asa arome. Pentru cei ce nu au incercat inca  este excelent in gust si nu e nevoie de mai mult de 15 min de stat in bucatarie!

calamar vindevie

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Salutare,

pentru ca e luna cadourilor si a placerilor gurmande (dar nu numai))), ne-am gandit sa ajungem si mai usor la voi.Astfel, in luna decembrie, indiferent de numarul de produse pe care le veti alege pe www.vin-de-vie.ro, le livram GRATUIT cu mare placere prin DHL la voi acasa, oriunde doriti in ROMANIA

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Exista mai multe visuri si nazuinte ale unui gourmand; printre altele,  ar fi sa manance in anumite restaurante celebre din lumea intreaga dar si sa gateasca in aer liber, intr-un format mare, familial, un preparat special (da' special!)  pentru a-l imparti cu cei dragi.

In cazul de fata, trecerea repetata pe langa fratii nostri producatori de alamuri si ceaune, a trezit o dorinta subita de a infierbanta pamantul cu un foc strasnic si a-l incinge cu produse de calitate. I am putea spune gulash dar findca nu exista o reteta si o definitie standard ii zicem: ''mix de carnuri la ceaun''!

Cu o mica echipa langa, am cautat sa punem pret pe calitatea materiei prime si sa o respectam, in timp ce timpul nu era o problema tinand cont ca vremea era superba pt inceput de toamna. Asa ca, legumele provin doar din gradina familiei (nestropite), iar mixul de carnuri (3) cumparate local: iedul crescut pe pamantul vecin iar cea de la vitel si coasta de porc de la animale din regiune.

Timp de lucru: aprox 8h

picnic vindevie

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Clujul iubitor de vinuri se poate considera cu adevarat privilegiat!  Vizita pe care o va face in Romania Isabelle Legeron, prima si singura detinatoare din Franta a titlului de Master of Wine si un adevarat "guru" al vinurilor naturale, va fi la Cluj. Si asta in cadrul evenimentului "Master of Wine & Acoustic Sensations" de la Hotel Golden Tulip din 25 octombrie 2013.

Isabelle considera ca vinurile  naturale exprima mai  bine,  intr-un  mod  autentic  locul  de  unde  provin. Viticultorii, cei ce le produc, isi dedica toata energia personala, si de multe ori finantele intregii familii, de dragul acestor vinuri, iar de multe ori supravietuirea micilor afaceri atarna de succesul unei singure zile de cules. Acesti  oameni au  nevoie  de sustinere si trebuie sa vorbim despre ei, despre povestea lor si sa gasim oameni care sa aprecieze si sa bea vinurile lor. Si cine poate sa povesteasca mai bine clujenilor si pasionatilor despre vinurile naturale, decat Isabelle, care

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Vinul a fost descris ca bautura perfecta pentru ca strugurii contin toate ingredientele necesare pentru a genera transformarea lor in bautura. Punand strugurii într-o cuva, si de-a  lungul timpului drojdiile prezente in mod natural in pielita strugurilor pun alchimia in miscare , prin transformarea zaharului din must in alcool. Nu veti obtine neaparat un vin bun, stabil si de calitate, cum se intampla adesea in curtea bunicilor la tara, dar veti putea vorbi de un vin ca si o bautura.

Este important să ne amintim că vinul este un produs agricol de bază. Din pacate, vinul a devenit o moda, o reprezentare a unui stil de viata, un produs speculativ in sine. A inceput sa piarda legătura intre lichidul din flacon si vita de vie. La fel cum ne-am pierdut legătura intre o bucată de carne dintr-un magazin, și o vacă de pe pajiste. Intelectual, desigur, știm că totul este conectat , dar intre timp s-a pierdut sentimentul de apartenenta. 

Deci, ce este vinul "natural " ? Este vinul care este pur, putin neprelucrat si cultivat ecologic, realizat cu interventie minima si fara aditivi (altele decat sulfiti, dar numai uneori, si in cantitati semnificativ mai mici decat cele mai exigente reglementari) . Spre deosebire de vinurile conventionale, zaharurile, taninii si aciditatea nu sunt ajustate, iar excesul de apa nu este eliminat.

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl
Isabelle Legeron este o exceptie printre degustatori si specialisti in vin. Desi este singura femeie franceză vreodată să fi devenit un Master of Wine, si a fost numita Femeie anului 2009, în Paris, a ales sa-si puna experienta si energia in slujba vinurilor naturale.
Ea lucrează în mod regulat cu bucătari cu stele Michelin și celebrități culinare , organizeaza cursuri de degustare pentru public, are aparitii regulate pe posturi din Marea Britanie, Discovery Channel, scrie regulat pentru reviste de vin și jurizeaza concursuri la nivel mondial , inclusiv la Premiile Decanter și IWC. De asemenea, organizeaza salonul de vinuri naturale RAW, the Artisan Wine Fair, in Londra. Alta opinie despre acest salon de un alt Master of Wine, Tim Atkins, aici
Ceea ce o diferentiaza de alti actori din industria vinului este
Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Aaaaardeeee!

17.09.2013 07:35

Rigatoni à la arrabiata, Parmeggiano Regiano (30 luni) si Vendemia 2010

 

Cu ceva ani in urma, in luna septembrie, la Costinesti, am avut placerea sa gust cele mai bune paste à l'arrabiata. Pfuuu, ce gust, ce arome si cum m-au marcat!!! Intense, crocante si picante doar cat trebuie pe final.

OK, si ce?  nimic mai simplu sa arunci cateva paste  in apa clocotita, sa pui niste rosii si ardei iute, sa le amesteci si gata! eh, lucrurile simple sunt si cele mai complicate - si nu eu am zis-o-   Ca si pizza, e tot mai greu (daca nu imposibil) sa gasesti paste de calitate astazi (restaurant, pizzerie, bistro-uri..) Si imi asum spusele. Chiar daca si gustul (meu) a mai evoluat, sunt sigur ca e vorba de o delasare in calitate, in schimbul profitului. Si ce e mai rau, e ca adeseori, produsele de calitate sunt la acelasi pret cu celelalte, doar ca trebuie sa le cauti putin si sa faci putin efort in a te informa si a deschide ochii.

  Varianta pe care v-o propun e asta:

vindevie arrabiata

Rigatoni à la arrabiata, Parmeggiano Regiano (30 luni) si Vendemia 2010

- See more at: http://www.vin-de-vie.ro/blog/cat/slow-food/post/rigatoni-arrabiata/#sthash.CSbI4r21.dpuf
Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Intoarce-te! Gust bun.

11.09.2013 08:25

Tarta Tatin de vara, inghetata veritabila de vanilie si Coup d'Eclat roze 2011

 

Cand inca mai e vara, trebuiesc folosite fructele de sezon. Si ca sa mai schimbam putin de strudele si placinte, ne-am gandit la o tarta: ''tarte tatin'' sau ''tarta intoarsa''. Un clasic al patiseriei franceze, dar globalizat acum. Avantajul la aceasta reteta, e ca fructele le simti din plin, sunt caramelizate si aluatul este in mica cantitate si se topeste in gura. Totul.

Reteta originala recomanda ca, in momentul degustarii, tarta sa o acompaniem cu smantana groasa. Mai nou, s-a raspindit combinatia cu inghetata de vanilie naturala. Noi am zis ca le incercam pe ambele, si ca sa mearga mai cu pofta si usurinta pe gat in jos, am pus si un roze langa. Si nu orice fel de roze, ci unul delicat, fin, fructuos si cu o aciditate puternica, pt ca altfel nu tine piept zaharului din tarta!

vindevie tarta tatin

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Sol Omnia Regit !

06.09.2013 09:22

Dupa Paris, directia Gaillac, in sudul Frantei, la 70 km nord-est de Toulouse

Sa fac o mica paranteza: vinul este descris in general drept un produs cultural dar nu trebuie uitat ca inainte de toate e un produs agricol. Si atunci, ca sa il cunosti cel mai bine si sa ai ce povesti cuiva ceva interesant despre el, trebuie sa mergi la origini, adica in vie!  Adica e placut si frumos sa participam la degustari si sa spunem ca ne place ( sau nu) un vin, insa nimic nu te ajuta sa intelegi mai bine modul de lucru al unui viticultor (si implicit sa intelegi vinul) decat  stand si lucrand cot la cot cu el, chiar daca e vorba de putin timp.( Inca o data, vorbim de acele domenii de calitate ce produc, vinifica si imbuteliaza sub atenta atentie a lor.) Si, daca apare aceasta ocazia rara, de a sta in preajma proprietarilor, sa-i vezi, muncind, stresandu-se, indoindu-se chiar, etc atunci probabil vom fi inteles mai bine de ce vinul este si un produs cultural.

La Vindevie am avut  inca de la inceput o relatie speciala cu Damien, de la Domeniul Brin. Ne-am sustinut reciproc, asa ca acum, cand confirmarea i-a venit in Franta, avem privilegiul de a ne simti ca acasa si putem intelege cat mai mult din complexitatea vinului in general si al lui in particular.

gaillac vindevie

  In prima parte a anului 2013, timpul a fost f friguros in Franta, cel mai frigoros din 1987 incoace si  unul din cel mai ploios din 1959 pana astazi. Pe langa bolile ce apar in aceste conditii, semne reale de intrebare s-au ridicat in toata tara: cum va fi vinul in 2013, ce cantitate si ce calitate. Si asta dupa un 2012, dificil per ansamblu. Din fericire, luna iunie a schimbat trendul si, chiar daca inca exista 1 luna intarziere la gradul de coacere al strugurilor, se pare ca nu va fi un an peste medie. Sol omnia regit - ''soarele e atotputernic''; el decide si la struguri!

In momentul cand am ajuns in Gaillac, la inceput de iunie, timpul si vegetatia era contrastanta: pamant  inca rece, plin de apa si in acelasi un soare arzator si puternic, primele calduri din acest an. Astfel ca via s-a pus sa recupereze timpul pierdut. Si ce nu s-a putut face pe timp ploios, trebuie facut acum si recuperata intarzierea.

gaillac vindevie

Am fost uimit, sa vad ca inlaturarea ierbii de la piciorul viei era facuta cu mana: asta pentru ca vegetatia era luxurianta, iar tractorul nu ar fi putut face asta. Bine, mai este varianta ierbicidelor :),  dar timpurile folosirii lor aici au apus demult

gaillac vindevie

Una din operatiile la care am participat, a fost ''la taille de la vigne'' sau taierea de primavara, cand se anticipeaza cantitatea de struguri ce se va obtine, daca timpul si alti parametri vor decurge cum trebuie. E o operatie riscanta, pt ca daca doresti sa obtii prea multi struguri, atunci ei vor fi diluati in gust iar daca inlaturi prea multi ''ochi'', vei avea o cantitate prea mica.

gaillac vindevie

La Domeniul Brin, ca si la multe alte domenii ce cred ca biodiversitatea in vie (si in jurul ei) e f importanta pt calitatea strugurilor, este incurajata viata: de la padurea din marginea viei, la iarba ce este cultivata (in momentele de exces hidric), la prezenta.. albinelor. Angajatul domeniului, are si cativa stupi de albine, astfel ca i-a pus la marginea domeniului. Nimeni nu poate garanta ca e mai bine pt calitatea strugurilor dar macar aici exista mai multa viata.

gaillac vindevie

Thomas, tipul de care vorbesc, are un parcurs special, ca multi altii din regiune. (sau mai mult, din generatie). Este pasionat de plante si a ales sa revina la tara, la casa parinteasca, satul fiind de oras. E o chestiune importanta, probabil ca si varsta (28-35), cand incerci sa revii la valorile fundamentale.Vorbind de Thomas, nu se impaca cu tatal lui f bine, pt ca nu au aceleasi principii si obisnuinta: tatal e ''iubitor" de ingrasaminte, pesticide si cantitate, el de bio si calitate. Nu se impaca asa ca, deocamdata, lucreaza la Domeniul Brin unde are si o libertate de invidiat. :)

 

gaillac vindevie

Atacul impotriva bolilor viei se face si cu masina de pulverizat sulfatul de cupru (substanta de contact acceptata in bio). Interesant e sa afli ca si la aceste produse, in agricultura bio, ai dreptul sa stropesti cu cantitati destul de mari, deci pana la urma trebuie sa cunosti viticultorul si sa ai incredere.  Sulfatul de cupru (piatra vanata) este o substanta de contact, ce nu intra in planta, si nu una sistemica, aceasta din urma patrunzand in planta.

vindevie brin

Ne pregatim de masa, unde intotdeauna, deschidem spre degustare 2,3 sticle/masa!  Si chiar 4 daca suntem dezamagiti :) Si tot timpul alte domenii dar nu vinuri din supermarket ci vinuri pe aceleasi principii de calitate ca si ale lui Brin. Inmultit cu 2 mese pe zi si aprox 1 sapt cat dureaza in medie un sejur la ei, da o varietate mare de vinuri. Mda, e important, sa te mentii in forma :)

gaillac vindevie

Vinurile cele degustam provin din schimburile pe care Damien le face la saloane si targuri de vinuri: viticultorii isi schimba intre ei, la final, cu  vinurile domeniilor ce nu le cunosc. Si asta indiferent de regiune.

gaillac vindevie

In ultimele 2 zile, am avut ocazia si sa mergem la o degustare organizata in periferia Toulouse-ului, de catre un caviste, (wineshop) unde erau invitati 3-4 viticultori si un grup de muzicieni ''pensionari'' :) (un fel de oldies but goldies). Ii vedeti sub umbrela, in partea dreapta, jos.

Atmosfera, destinsa si, poate ce difera de cele organizate in Romania, este interesul participantilor de a cunoaste nu doar gustul vinului ci mai ales de unde provine, cum e crescuta via, cum se face vinul, de ce alegerile respective, etc.. Si asta sa o afli de la cel care si creste via si vinifica vinul: una si aceeasi persoana.  E mai greu de facut acest lucru la noi, pentru ca segmentul de mijloc, al celor cu suprafete mici (max cateva zeci de ha) este putin reprezentat, iar ''patronii'' nu sunt si enologii (sau eonolog/oenolog? ouf..) Esti bucuros cand dai in cel mai bun caz peste cel care vinifica, dar in general informatia o primesti de la un sommelier sau directorul de vanzari. Si ei pot spune povestea din spatele vinului, doar ca nu poate fi completa.  Dar intr-o zi, va fi mai bine!

gaillac vindevie

gaillac vindevie

 

Un lucru imbucurator insa este  faptul in Romania, ca cei mai interesati de vinurile autentice, artizanale (in sensul nobil al termenului) sunt cei tineri,  20-35 de ani.  Daca ei devin din ce in ce mai mult consumatori de vinuri, piata se va schimba complet in urmatorii ani.   

 

gaillac vindevie

ploaia revine in Gaillac, in ziua plecarii, dupa o saptamana de soare. Asta pentru ca plec? :) sa nu exageram..

gaillac vindevie

o zi buna!

VB

0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Yes we can!

29.08.2013 06:58

Pizza cu faina de ovaz, dovlecei crocanti si Terra Vitis 2011

 

Yes we can!

sau altfel spus in loc sa mananci si sa bei mediocru in oras mai bine o faci ca lumea acasa.

Un local (bistro, restaurant) trebuie sa-ti ofere o experienta gustativa mai buna decat cea pe care o poti avea acasa, ca de aceea iesi in oras si de aceea pleci in calatorii. Asta e un lucru ce l-am invatat prin facultate. Daca nu, n-are rost sa incurajezi localurile respective sa continue; si tu, mai bine te delectezi in casa. E nevoie de ceva vointa, putina indemanare si materii prime de calitate (minima).

Sunt un mare fan al unei pizze bine facute. Si pe cat sunt de amator, pe atat gasesc inexplicabil, ca nu reusesc sa gust in Cluj una de o calitate superioara celei pregatite acasa. Nu vreau cine stie ce, ci un aluat subtire, crocant, o mozzarela de calitate, un sos de rosii de sezon si un ulei de masline mediu. Am incercat o gramada localurile ce se lauda cu ''best pizza'', nici una m-a convins. Cand nu era aluatul sfaramicios (probabil congelat), mozzarella era amestecata cu alte branzeturi cleioase; si adesea legumele n-aveau gust.

hmm; oare ''best pizza in town'' e cumva acasa? Pana la proba contrarie, asa se pare :) !

 

pizza vindevie

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Paris insetat (2)

22.08.2013 03:46

La salonul de la Paris, pe langa domenii noi, am intalnit oameni si vinuri cu care lucram deja la vindevie.ro

Inafara domeniului Brin, l-am revazut pe Xavier, fratele cel mare de la domeniul Ledogar, unde am gustat  varianta 2012 a Mariole si reincercat grandiosul Corbieres Boutenac, ce dupa o aerare de 24h(!!) era incredibil de profund si complex. Ce emotie..De asemenea, mare placere sa-i pot intalni pe rebelii de la PUR, si sa gust un vin spumant ca o bomba de fruct, cu atractie pentru fete :) Tin pumnii sa vina in toamna, in portofoliul nostru..

paris vindevie

Rue 89, co-organizator si parte a Nouvel Observateur, semn probabil ca vinurile naturale de calitate sunt de actualitate si nu doar o moda..

La acest salon, a participat si Jonathan Nossiter, realizatorul lui Mondovino, filmul care a pus pe jar lumea viticola. Recomandat amatorilor!

paris vindevie

 

paris vindevie

In imaginea de mai jos apar mai multi viticultori, parca in diferite stari emotionale, cu sentimente contradictorii, intre bucurii si indoiala. Spun asta pentru ca viticultorii ce poseda suprafete mici, de care sunt dependenti si care au CURAJUL de a face trecerea spre bio si natural in agricultura si vinificatii, accepta si RISCUL mai mare de a pierde putin sau tot din recolta, pentru ca certificarea bio nu le permite folosirea unor produse chimice ce ar ''ameliora'' efectul catastrofelor. Exista si multi care cedeaza din diferite motive, dar cunosc viticultori ce accepta pierderile, ca fiind parte a mersului naturii..

Grindina din 2012 si frigul prelungit din 2013, a adus in Frantei, injumatatiri ale recoltei (pierderi mari pt Blanc de la Mariée) si  multe probleme in vie. Daca esti in bio nu poti folosi produse sistemice, pesticide, ci doar produse de contact, esti mult mai vulnerabil. Vinurile naturale vorbesc deci despre locuri, oameni si AROME bogate dar si despre partea asta, nevazuta dar adevarata, a unui risc pe care trebuie sa ti-l asumi daca-ti iubesti pamantul si meseria. (suna putin serios, da:)

paris vindevie

Am facut o mica comparatie. Cand degusti un vin de calitate intelegi multe: pe langa calitatile intrinseci ale vinului, iti imaginezi (sau realizezi) cam cine sunt persoanele din spate: ce fac, cum lucreaza, cum se prezinta etc. Conteaza pana la urma armonia, per ansamblu

 In fotografiile de mai jos, standul a 2 domenii din regiunea Champagne; primul (poza nr 1 si 2) cu vinuri pure, structurate si consistente/nediluate (si preturi cel putin duble fata de o sampanie de marca!) propunea un stand aerat,  o masa de lucru probabil interbelica, un contrast intre trecut, traditional si calitatea si eleganta (etichete inclusiv)

imaginea 1

paris vindevie

imaginea 2

paris vindevie

 

Domeniul vecin, punea accentul (sau cel putin incerca) sa atraga degustatorii prin vorba (cam) lunga, sclipiciuri, medalii afisate, etichete ne-updatate.

 nr 3

paris vindevie

 

imaginea 4

paris vindevie

 

Damien (mai jos), serios si saritor, ca de obicei, servindu-si vinurile.

 

paris vindevie

caldura si setea, a cerut si o pauza de bere.. Nu a fost cine stie ce, dar macar aparatul de fotografiat s-a bucurat :)

paris vindevie

 

Per total, dupa inca un salon de vinuri naturale, directia catre vinurile bio si naturale ia amploare mai mare decat acum cativa ani. Si nu doar in Franta. Dar pentru asta e nevoie de amatori, de consumatori, sa credea in ei si sa-i sustina.

Chiar si domeniile mijlocii si unele de mari dimensiuni se intereseaza, studiaza si testeaza agricultura bio. Ca si imagine e tentant sa te pozitionezi pe o gama superioara de produse si sa vinzi la un pret apriori mai mare decat inainte. Oricum ar fi, faptul ca cel putin strugurii sunt bio, inseamna ca mediul e totusi mai respectat, deci e de bine!  Atentie insa la vinurile bio ce nu sunt bio in totalitate (doar strugurii). Odata ce legislatia este atat de permisiva in vinificatii (inclusiv la cele bio) si tot felul de adjuvanti sunt acceptati, cu greu te regasesti.

Nu-ti ramane decat sa ai incredere in cine ti-l vinde :) Sau daca nu, sa GUSTI si sa alegi si sa sustii ce consideri ca face banii.

 

 

paris vindevie

dupa vinuri bune, o miscare cu bicicleta prin Paris e binemeritata

paris vindevie

si dupa surprinderea unui moment romantic, directia sudul Frantei, la Gaillac la munca in vie!

paris vindevie

0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Paris insetat (1)

21.08.2013 00:36

iunie 2013.

La scurt timp dupa Londra, directia Paris pentru un salon de 2 zile, destinat vinurilor naturale de calitate, tinut  in cartierul XX, al parisienilor de stanga (''les bobos''); desi nu stii niciodata f bine cat sunt de stanga parisienii..:)

Am ajuns aici din 2 motive: 1) sa intalnesc personal noi domenii cu vinuri interesante pentru vindevie.ro - si sa le gust, bien sûr:)  2) sa dau o mana de ajutor lui Damien Bonnet, proprietarul domeniului Brin, invitat la acest salon (servit, prezentare, PR, etc) E f bine, pt ca in acelasi timp pot sa fiu atat de partea clientilor cat si a viticultorilor.

Viticultorii alesi (45) de organizatori sunt majoritatea recunoscuti si de referinta in regiunile din care provin: evident Franta in mare majoritate, plus cateva vinuri exotice (Serbia). Organizatorii, rue 89 si No wine is innocent (blog decalat,unde se vorbeste deschis despre vinuri), au reusit sa aduca viticultori deja recunoscuti dar si cativa la inceput de drum. Totul insa pe ideea de vinuri ''actuale, naturale, alternative..'' , fara aditivi, inafara cantitatilor minime de sulfiti. Si pentru multe vinuri, chiar fara sulf..

Locul de desfasurare - o sala de concerte si spectacole, ''la Bellevilloise'', pe unde probabil au trecut si tripletele :)

paris vindevie

Lumea nu a inceput sa vina chiar de la 10am, astfel ca pana la ora mesei, spatiu a fost suficient

paris vindevie

Dar dupa, caldirea s-a umplut ochi.

La bile albe, punem diversitatea si calitatea vinurilor (plus a paharelor!), in timp ce la capitolul ''se putea mai bine'' ar fi spatiul cam mic si lipsa aerului conditionat. Si poate ar mai fi ceva: numele salonului, ''Sous les pavés, la vigne''  cu ideea din spate, ce a cam tot fost utilizata. Preluata din expresia ''sous les pavés, la plage'', indemn studentesc, din mai'68, cand s-a aruncat cu carosabil(pavé), in speranta unei mai mari libertati. Spun asta, pentru ca vinurile naturale veritabile, nu sunt un moft si nu reprezinta un atac asupra vinurilor ''conventionale'' -desi unii viticultori naturali o mai fac--, ci sunt o alternativa mai sanatoasa si (mult) mai buna in gust.

De fiecare data cand gust vinuri naturale de calitate, deosebite sunt f uimit: oricata experienta am, parca tot nu stiu nimic. Paf,mai primesti o palma in mandrie! Si asta o auzisem inainte, de multe ori, de personalitati de renume din lumea vinului, afirmand cu modestie, ca au inteles vinul dar ca de fapt nu cunosc mai nimic despre el! O bautura complexa, greu de patruns, dar care pare simpla la prima vedere.  Pentru cine vrea sa ajunga cat de cat departe in vinuri, trebuie sa fie deschis si sa guste din toate (de preferat de calitate :) Cu timpul, vei recunoaste mult mai usor un vin bun, autentic, ce reprezinta un loc si un know-how (''terroir''), de un altul produs in mod standardizat, ca un suc pe banda rulanta.. N-am nimic cu alte bauturi, atata timp cat au personalitate in gust si nu exista riscul sa-mi afecteaza sanatatea, acum sau mai tarziu.  

paris vindevie

Mai jos, Damien dand explicatii..

Venind dintr-un AOC (denumire de origine) mai putin cunoscuta cum e cea a Gaillac-ului, nu toata lumea are acelasi interes ca pentru regiunile viticole istorice: Bordeaux, Burgundia, care si in Franta au o imagine pozitiva datorita trecutului si influentei pe care au exercitat-o (si continua sa o posede) in lume. In timp ce aceste regiuni s-au concentrat pe export, branding si vinificatii ce flateaza papilele gustative, s-a pus mai putin accentul pe agricultura si calitatea strugurilor, astfel ca vinurile se aseamana foarte mult de la un ''chateau'' la altul, de la un domeniu la altul. Am simtit asta intr-un mod clar in 2009, cand am vizitat  majoritatea chateau-rilor din regiunea Graves si Pessac-Leognan ( Bordeaux). Nu am crezut ca voi gasi un gust atat de comun, standardizat,  parca aceeasi reteta aplicata la fel de catre enologi: extractie masiva, vinuri greoaie, arome excesive de butoi, dar fara profunzime si complexitate aromatica. Nu, asta nu mai e ''terroir'' ci e doar o reteta ce a mers la un moment dat, vanduta si exportata in multe alte tari. Oricum, asta se schimba si inevitabil, nimeni nu poate nega ca un vin grandios provine dintr-o vie si o vinificatie cat mai putin interventionista. Cu aparitia viticultorilor din valul vinurilor naturale, alte regiuni au iesit in fata si, in acest domeniu, regiuni ca Languedoc, Jura, Valea Loirei, si o parte din Sud-Vest, s-au pozitionat si continua pe ideea de ''bio'' si ''natural''. Regiuni intalnite in principal si la acest salon parizian.

paris vindevie

Am realizat de-a lungul anilor ca multi francezi beau vin pentru ca ''trebuie'' si tot la fel de multi nu aleg vinurile dupa gust, dupa dorinta, ci in functie de eveniment si pentru ca ''asa se face''.  Dar cultura vinului este solida, astfel ca exista inca pasionati, profesionisti, somelieri si jurnalisti ce pun si isi pun intrebari despre  cum este lucrata via, despre sanatate si mediu, gusta si  regusta. Tocmai pt ca vinurile naturale de calitate sunt mai bogate in gust, reusesc si sa creeze  subiecte si  discutii mai aprinse..

paris vindevie

Lume pestrita, de varste diferite, cu o medie situata undeva intre 25-45 ani

paris vindevie

va urma

0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

London is RAW ! (2)

22.07.2013 05:47

Pe parcursul celor 2 zile pline au fost cateva mii de vizitatori. Din multe orizonturi, cu profile profesionale diferite dar parca au ceva in comun, un sentiment de mandrie de a fi aici (suna ciudat dar asa l-am perceput)  Prima zi, dedicata profesionistlor din domeniu, ne-a dat (mai mult decat a 2 a zi) un placut sentiment de coerenta: cei de langa, consuma si se intereseaza cu atata placere de aceleasi chestii ca si tine.  La multe saloane de vinuri am participat si putem afirma cu usurinta ca nu e usor sa reusesti sa aduci suficient de multi vizitatori ''de calitate'' (adica, bine alesi din domeniu)  si care, in acelasi timp, sa nu se calce in picioare din cauza numarului prea mare. Unele saloane la care am mai participat sunt atat de pretentioase, altele sunt prea pline sau cu prea multi oameni carora le e indiferent ce beau/pun in gura.. 

vindevie londra

 

vinul RAW cere si un FOOD bun:) Pe langa cafea, a fost un barbecue in aer liber, un ''afumator'' de somon, 1 stand cu branzeturi englezesti, 1 altul tot cu branzeturi, da' frantuzestiViolet, o patiserie vintage(cu metode à l'ancienne). Si ceva bere artizanala, plus niste ceaiuri mai speciale . Din partea mea, inca o bulina in plus pt coerenta in alegerea celor ce au ''hranit'' participantii  la salon. 

 

vindevie londra

 

vindevie londra

nu orice branza facuta din lapte crud e fenomenala dar cu siguranta cele mai deosebite branzeturi (in orice tara) sunt cele produse din lapte crud. Altfel spus: alegeti ori de cate ori puteti din comert branzeturile facute din lapte NEpasteurizat! YES: raw milk, lait cru, lapte crud!

vindevie londra

sau un somon afumat de o calitate extraordinara: nu gras (adesea), cu gust puternic de peste, cleios parca, ca cel din supermarket, ci ferm, carnos si mai ales gustos. OK, 3lire pe 2 tartine, dar dupa ce-ti pocneste gura de fericire, zici ca merita.  Probabil ca dupa ce gusti asa ceva, mai greu revii la cel  ''de baza''. Asa-i si la vinurile naturale

 

vindevie londra

 

vindevie londra

 

Distributia pe tari a numarului de expozanti a fost data bineinteles de Franta si italia, dupa care am fost (placut) impresionati de viticultorii din Europa Centrala: Slovenia, Croatia, Cehia, Ungaria. Noi am ramas cu emotia unor vinuri de la  cateva domenii din Portugalia, Austria, Italia pe care dorim sa le aducem pe rand, cat mai repede, in portofoliul VINDEVIE. Evident, nu va spunem care!

 

vindevie londra

cei de la VINS S.A.I.N.S

vindevie londra

sute de vinuri gustate in 2 zile, plus cateva luate cu noi. E vorba si de multa concentrare in atfel de momente..

vindevie londra

 

master class-ul Isabelei Legeron MW cu un Chocolate Artisan Paul Young, pe ideea unui wine-match de ciocolata si vin ALB  (si ambré)! O reusita, ce trebuie neaparat incercata  (cu vinurile potrivite) 

vindevie londra

vindevie londra

vindevie londra

Un alt master class a fost tinut de Jancis RobinsonMW - una din cele mai cunoscute personalitati mondiale. A urmat unul pe ''vinurile fara sulf'', tinut de viticultori din 5 tari - multi enologi ar trebui sa participe :)

vindevie londra

 

Ce ne-a impresionat a fost faptul ca am putut gusta vinuri VII, din orizonturi atat de diferite. Sa mergi la un salon oarecare de vinuri (fie el si international) nu e intotdeauna emotionant, sa gasesti ceva asa de calitativ, cu oameni simpli si profesionisti in acelas timp este! cam toti  producatorii se reprezentau singuri si impartaseau in mod diferit pasiunea lor. E un mare avantaj sa poti discuta direct cu cel care lucreaza pamantul, vinifica, ce vinde si-ti serveste vinul in pahar in acelasi timp.

Prezenta la un astfel de salon ne-a reconfortat si mai mult in ideea ca vinul natural nu e vreo moda actuala, ci ''un fel de a trai mai armonios'', mai aproape de natura.

 

vindevie londra

Isabelle Legeron MW, ''patroana'' (prima din stanga) imbracata in mod solidar  pe tot parcursul salonului, in aceleasi tricouri ca si restul staff-ului

vindevie londra

tweets from Slovenia..

vindevie londra

sfarsitul RAW 2013 sau pregatiri pentru editia viitoare?

vindevie londra

obositi dupa drumuri lungi si stat non stop in picioare. Dar nu ne plangem de mila :)

vindevie londra

VB

0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Humus cu farmec

21.07.2013 11:30

Humus home-made cu  Charmille 2011 

 

Pe timp calduros trebuie mancaruri (cat mai) usoare, adesea reci. Desi se spune ca band fierbinte te racoresti (prin ingurgitare de alimente fierbinti corpul se incalzeste -  transpiri- si, scurt spus -te racoresti), nu stiu de ce dar parca pe pielea mea nu mi s-a parut ca functioneaza. Deci cand e cald, beau si mananc..rece!

 

humus vindevie

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

1 ou, 1 vin

21.07.2013 05:21

Oua poché, salata de cartofi de tara, masline si parmeggiano cu Brin de Temps 2010

Din ciclul retetelor simple de facut, dar puternice in gust. Oua poché cu salata de cartofi de tara, masline kalamata si parmezan/cas maturat.

Totul acompaniat de un vin puternic (gust, culoare, complexitate..), Brin de Temps 2010

Cam orice mare chef de bucatarie, poseda cate o reteta proprie cu un ou de gaina, pregatindu-l in diferite feluri. Fascinatia pentru acest produs, aparent banal, este data probabil de gustul si texturile diferite pe care oul le ofera,  simplitatea acestuia si nu in ultimul rand usurinta de a-l avea:  in orice moment, exista cateva oua in frigiderul fiecaruia.

Departe insa ideea de a ne lua la tranta cu vreun chef sau a reface vreo reteta. Nu, este vorba o propunere proprie, adaptata, a unei modalitati clasice de a pregati oul de gaina: ''poché''  sau echivalentul coptului cateva minute in apa clocotita. Nu ai tot timpul o sticla buna de vin in camara, dar intotdeauna gasesti cateva produse ratacite,pierdute, care daca sunt de calitate, pot da rezultate neasteptat de gustoase.

vindevie brin ou

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

London is RAW ! (1)

20.07.2013 13:21

''Crede si nu cerceta''. Este ideea probabil cel mai des intalnita(si) in industria vinului. Amatorului i se spune astazi, indiferent de tara sau de producator/distribuitor: increde-te si cumpara de la noi, pt ca este cel mai bun vin, are cel mai bun punctaj la ghidul cutare, e recomandat de.., etc, etc. Cum te regasesti? Cum stii cine are dreptate?

Din pacate, nu exista 1 raspuns simplu si clar. Sau nu e alba sau neagra. Dar fiecare din noi suntem liberi si avem o mare - See more at: http://www.vin-de-vie.ro/blog/cat/vindevie-1#sthash.YKVVRSut.dpuf
Din pacate, nu exista 1 raspuns simplu si clar. Sau nu e alba sau neagra. Dar fiecare din noi suntem liberi si avem o mare - See more at: http://www.vin-de-vie.ro/blog/cat/vindevie-1#sthash.YKVVRSut.dpuf

Din pacate, nu exista un raspuns simplu si clar. Sau nu e alba sau neagra. Dar suntem liberi si avem fiecare, mai mult ca oricand, putere de decizie: ne putem informa, compara, gusta. Apoi avem libertatea si alegerea in a sustine (prin cumparaturi, recomandari..) pe cei in care crezi. Sa aflam deci ce NI se potriveste, pe gustul si cultura fiecaruia din noi, la pretul pe care ni-l putem permite. Si sa fim COERENTI. Indiferent ca e un mastodont de mii de hectare sau viticultor artizan cu cateva ha in proprietate. Dar daca unul din ei respecta natura, viata, gustul si sanatatea consumatorului, cauta sa-l respecti  si sustine-l. Nu pentru ca mic/mare. Ci pentru ca merita. Si atunci poate ca nu vom mai fi nemultumiti ca iar am cumparat ceva nu-si merita banii. Sau ce nu are gustul puternic, VIU, de altadata.

Ne intereseaza ce punem (si puneti) in gura. Cautam sa fim cat mai coerenti cu ce credem: respect pentru gust, natura si sanatate. Vrem sa-i cunoastem, sa-i intalnim pe cei de la care cumparam vinuri/produse si apoi sa selectionam acele vinuri unice prin gust si prin emotia produsa. Iaca de aceea am fost si la Londra, la RAW,  the Artisan Wine Fair. 

Ce este RAW

''Este salonul Isabellei Legeron Master of Wine, un salon al excelentei in calitate, al transparentei, al viticultorilor artizani   (in sensul nobil al termenului!), ce produc vinuri pure, cu adevarat rare, respectuoase pentru mediu dar mai ales extraordinar de ...gustoase.   ''RAW sau: ''.. a natural state; not treated by manufacturing or other processes''

Transparenta este foarte importanta la acest salon, fiind primii in materie de saloane internationale. Toata lumea ar trebui sa-si puna intrebarea: de ce legislatia nu obliga producatorii sa comunice in mod clar consumatorului ce altceva si in ce cantitate contine vinul, inafara mustului de struguri fermentat?  RAW a facut-o si in catalogul oficial, langa toate vinurile, aparea inclusiv nivelul de SO2 total. Daca organizatorii sunt mandri ca au reusit sa organizeze un asemenea salon, noi suntem mandri sa fim prezenti!

ziua 1

Nu ne-am putut abtine si tot am ingurgitat un English breakfast (si iata cum toata introducerea de mai sus nu mai e asa credibila:)) Pe moment a placut, ca parca am tot auzit de el si l-am tot visat insa a picat suficient de greu si fara

English breakfast ! Nu ne-am putut abtine si tot am ingurgitat unul; (si  iata cum toata introducerea de mai sus nu mai e asa credibila:)) Pe moment a placut, ca parca am tot auzit de el si l-am tot visat insa a picat suficient de greu si fara gust incat sa-ti  mai trebuiasca un al doilea prea curand.

vindevie londra

In ziua urmatoare am trecut deci pe ceva  fin si mai class. Painea nu mai era aceeasi ( f probabil ca faina e macinata sub o piatra de moara), cafeaua si ea mult mai intensa, de jambon si unt nu mai zic. Va lasam sa gasiti ce produs tipic englezesc lipseste, comparand cele 2 imagini :)

 

vindevie londra

 

Nu ne putem lauda ca am facut turul lumii, dar nici nu e greu sa realizezi senzatia de libertate si creativitate, ce o regasesti aici.. Fie ca e vorba de ultima moda :) ....

 

vindevie londra

 

coafat pe terasa unui pub..

 

vindevie londra

 

sau...whatever..

 

vindevie londra

 

Sa nu uitam totusi de ce am venit: sa intalnim 150 viticultori din vreo 20 de tari (n-am reusit chiar pe toti:) si sa discutam cu profesionisti ai vinului recunoscuti la nivel international (personal sau prin intermediul workshop-urilor / master-class

RAW - the Artisan Wine Fair este un salon londonez ajuns la a 2 a editie, creat de un Master of Wine, Isabelle Legeron.  ''THE salon'' , acela dedicat vinurilor din intreaga lume, cat mai naturale si neprocesate posibil. Multe nu contin nici macar sulfiti si sunt deosebite prin complexitatea lor.  O spunem si o mai repetam: unele vinuri sunt mai naturale ca altele. Pe noi ne intereseaza prima categorie. 

vindevie londra

RAW e despre producatori respectabili si amatori de vinuri cel putin frumosi!

vindevie londra

in putinele momente de pauza...

vindevie londra

 

va urma..

VB

0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Program livrare iulie/august

01.07.2013 18:31

In vara aceasta, vă urăm să faceţi un plonjon in vinuri bune şi să fiţi trataţi cu respect oriunde veţi merge!   Ne adaptăm programului din concediile voastre, astfel că în iulie şi august 2013, livrările de vinuri le vom face, o dată pe săptămână, în fiecare joi. Vinerea, vinurile noastre vor fi la voi, oriunde veţi fi (în ţară:) <p> Bineînţeles, pentru orice urgenţă, e suficient să ne contactaţi şi ne vom adapta astfel încât să fiţi cât mai multumiţi. Iar dacă am ales să lucrăm cu DHL, nu e pentru că e (doar) un brand ''premium''; ci şi pentru că serviciile de transport/''tracking'', rapide şi de incredere, se mulează perfect cu necesitatea ca vinul de la Vindevie să ajungă cât mai repede şi în siguranţa la destinaţie. Şi deci, să fie tratat cu cât mai mult respect.

 Asta vă dorim şi noi în vara lui 2013: să fiţi trataţi cu cât mai mult RESPECT, oriunde veţi merge!

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

slow Chocolat

16.05.2013 08:33

Feuilletage cu ciocolata neagra, crema de ciocolata, coriandru si Blanc de la Mariée 2011

 

Am zis ca sa pregatim si treburi mai serioase:un mille-feuille mai special;  de ciocolata neagra, cu o crema de ciocolata neagra si coriandru.

reteta e complexa (vreo 10 h cu totul! ) si completa in gust -asta probabil se si vede.  Acest desert  se imbina perfect cu un vin....alb sec, desi poate mai putin intalnit acesta potrivire! Am invatat sa incercam ciocolata neagra cu vinuri albe, puternic  aromate prin intermediul unui workshop al Isabellei Legeron MW, la RAW 13.

Daca in majoritatea cazurilor, retetele sunt inspirate sau adaptate din carti, timpuri, locuri... aici vorbim de reteta originala: ''Patisserie - l'ultime référence'' a lui Christophe Felder

slow...chocolat

Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

Crochete de conopida, urzici de ''Florii'' si Bourboulenc 2011


De Florii, am cules şi pregătit ultimele urzici tinere. "Ultimele" deoarece tradiţia populară spune că, după Sf. Gheorghe, urzicile devin prea bătrâne pentru a mai fi consumate. Asadar:

 

bourboulenc vindevie slow food


Read More
0 Comments | Posted in slow FOOD By VindeVie Srl

vin-de-vie.ro reloaded !

05.04.2013 13:44

Salut,

Astazi am lansat noua versiune www.vin-de-vie.ro  Cu o interfata mai clara, am imbunatatit  navigarea site-ului  pentru o mai buna ‘’experienta de cumparare’’ plus informatii structurate si mai incarcate in continut.

Ce e nou:

- EDUCAVIN, o pagina dedicata exclusiv intelegerii si aprofundarii  termenilor utilizati de catre amatori si profesionisti in vinuri (up-date  continuu)

-  o pagina speciala de EVENIMENTE pentru a accesa mai usor evenimentele trecute si viitoare. De asemenea, am lansat o pagina dedicata exclusiv clientilor VINDEVIE corporate

- acces DIRECT spre retelele de socializare pentru a fi conectati cu voi On-line sau a comunica modalitati si locurile (PARTENERI) unde puteti gusta  vinurile noastre Off-line

-   varianta a site-ului in ENGLEZA (in curs)

Site-ul este deci functional asa ca profitati ! Speram ca o data cu acest refresh veti ‘’bea’’ mai bine si intelege vinul mai usor. Selectia noastra de vinuri  ramane la fel de precisa si autentica in gusturi. Nu ezitati sa ne dati un feedback. Multumim !

Echipa de la Vindevie

Read More
0 Comments | Posted in News By VindeVie Srl

In cadrul hotelului Golden Tulip Ana Dome, a fost lansat sapt trecuta, catologul comunitatii clujene de Marketing, un ghid de asociere si contact intre profesionistii Marketing Tribe. vin-de-vie.ro a fost partener al evenimentului iar gustul veritabil al vinurilor noastre a deschis drumul la vorba si a adus oamenii mai aproape. Credem ca si tribul Vindevie, adica  al celor ce iubesc vinurile veritabile si sanatoase, va creste tot mai mult!      

iaa yp cluj si vindevie

iaa yp cluj si vindevie

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

La Multi ani 2013

09.01.2013 10:33

la multi ani

Un 2013 cum vi-l doriti!

echipa de la Vindevie

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Craciun sanatos!

25.12.2012 19:08

craciun sanatos

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Oferta cutie si transport cadou!

Read More
0 Comments | Posted in News By VindeVie Srl

La Multi ani !

17.12.2012 19:29

tolmer/butoi

 

 

 

 

Gata! Trebuie trasa linia pentru 2012!  Vazut fiecare ce a reusit, ce nu, si ce e de facut astfel incat sa ramanem coerenti in ceea ce credem! Dar inainte, trebe sarbatorit ca lumea pentru ca sfarsitul de an e un vrednic moment de petrecere si veselie. Asa ca sa bem!

In 2013, la Vindevie vrem sa continuam sa  aducem gusturi la fel de diverse, sa va starneasca interesul, sa va incante si chiar sa va bulverseze! Mai mult decat bio si naturale, in primul rand vinuri cu gusturi imposibil de reprodus.

Un 2013 cum vi-l doriti!

echipa de la Vindevie

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Salut Alexandra!
Mulțumim că ai participat la concursul nostru și ne bucurăm să te cunoaștem. Succes în următoarele zile și poti spune prietenilor să participe, să ne ajuți să avem mai multă vizibilitate online.

Așteptăm un feedback după ce vei deschide vinul. Toate cele bune!

Castigatorul concursului - Un vin pe zi

0 Comments | Posted in News By VindeVie Srl

Aproape un an de vinuri cu gust intens, vinuri naturale si bio!

Pentru a impartasi bucuria cu voi,  vin-de-vie.ro ofera CADOU 1 vin cu gust veritabil in fiecare zi!  Fara obligatii de cumparare, e suficient sa va conectati pe contul vostru de Facebook intre 27.11.12 si 21.12.12 si sa ne dati like la pagina si Like & Share la concurs. Automat veti fi selectat pentru o tragere la sorti pentur vinul din ziua respectiva.

Aveti 19 zile in care puteti castiga. Desigur ca impreuna de dorim sa afle cat mai multa lume de noi dar in acelasi timp este sezonul cadourilor si vrem sa va premiem pe voi cei care ne ajutati sa facem asta.

Castiga un vin cu gust veritabil si ne vom mai cunoaste mai bine !

Read More
0 Comments | Posted in News By VindeVie Srl

Vinuri de sete

19.10.2012 21:06

vinuri de sete

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

ingrediente vinificatii

 

Pentru un zoom pe imagine urmariti linkul prietenilor nostri:

http://www.alarencontredesvinsnaturels.fr/post/2012/06/06/Liste-des-intrants-autoris%C3%A9-dans-le-vin

 

Palnia asta e foarte bine facuta si reprezentativa pentru vinurile de la Vindevie: cu cat sunt mai putine 'ingrediente'  cu atat vinurile tind spre PURITATE si au acel GUST VERITABIL de care tot vorbim de la inceput

Cand selectam vinurile suntem extrem de exigenti: pentru fiecare vin ales, gustam enorm de multe vinuri: dorim ca fiecare  sa aduca ceva  IN PLUS, acel gust imposibil de reprodus. Ia sa vedem totusi ce contin vinurile la Vindevie inafara de struguri :)

0% drojdii selectionate

0% acidificari sau dezacidificari

0% adaos de apa, zahar,must concentrat, enzime, sechestranti

0% aromatizanti inclusiv scanduri/rumegus de stejar

0% clarificari chimice (cu exceptia bentonitei, o argila,  permisa in biodinamie si  folosita uneori pt vinurile albe)

0% procese de concentrare sau de diluare in genul osmozei inverse

0% filtrari sau in cazul vinurilor albe filtrari minime (dar nu sterile)

0% sulf sau cu niveluri CU MULT sub nivelul diferitelor certificari

100% GUST VERITABIL

Nothing else. Asta e secretul

SURSA : IFV (Institutul Francez al Viei si Vinului)

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Trio Tolmer

26.09.2012 22:22

trio-vinuri-tolmer

Read More
1 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Michel Tolmer

31.08.2012 23:06

Salut tuturor.

Incepem de azi un parteneriat cu cel mai renumit caricaturist din domeniul vinurilor naturale din Franta, Michel Tolmer. Mana fina, culori aprinse cu un aer oldies si un simt al umorului, poate diferit de umorul romanesc - dar asta e si ideea. Pe blog veti gasi detalii si comentarii despre fiecare caricatura in parte.

tolmer vindevie parteneriat

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Zic ce fac si fac ce zic!

15.07.2012 15:02

principiu vinificatie

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Vinul natural si femeile ...

19.06.2012 08:54

vinul natural si femeile

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Caricatura_Juracon_Noutati

23.04.2012 13:58

noutati_vin_preferat_Juracon

0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Caricatura-Paste-Vinuri

13.04.2012 08:44

caricatura-paste-vindevie

0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Bruno

04.04.2012 01:37

bruno

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

selectie vinuri

27.03.2012 12:59

Dupa Provino am rasuflat usurati- selectia noastra de vinuri a confirmat tot ceea ce ne doream:

Ceva diferit, Ceva surprinzator de bun, Un gust unic; E altceva....

selectie vinuri naturale

0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Caricatura-Provino

12.03.2012 14:52

Buna tuturor. E o ocazie sa ne intalnim la acest festival pe care il vom considera si lansearea noastra oficiala.

Va asteptam cu drag cu selectia noastra atenta de vinuri naturale..

caricatura-vinuri-naturale-Provino

Read More
1 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Caricatura 8 Martie

04.03.2012 23:09

VindeVie felicita toate doamnele si domnisoarele si va doreste o saptamana minunata!

caricatura-vindevie-8Martie

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

alege-vinuri-bune

26.02.2012 20:29

Alege vinuri bune online incepand cu 2012.

alege-vinuri-bune-online

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Caricatura Dragobete

24.02.2012 11:42

Dragobete e azi iar noi aveam pregatita caricatura...

caricatura dragobete

Read More
0 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Analiza comparativa vinificatie naturala vs conventionala. Detalii mai jos.

"Un viticultor pe metoda natural zice ce face si face ce zice!",

vedeti mai departe detaliile analizei comparative....

Read More
0 Comments | Posted in Blog de vie By VindeVie Srl

Care e faza cu caricaturile? Citeste mai departe :)...

caricatura selectie vinuri No.1

Read More
1 Comments | Posted in Caricaturi By VindeVie Srl

Domaine Clos Thou

16.02.2012 18:35

Clos Thou

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine de Simonet

16.02.2012 18:21

Simonet

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine Mallavieille

16.02.2012 17:52

Malavieille

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine Arcadie

16.02.2012 17:23

Arcadie

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine Ledogar

16.02.2012 16:59

Ledogar

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine Julien Meyer

16.02.2012 14:56

Patrick Meyer

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine Plageoles

16.02.2012 14:33

Plageoles

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Senat

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine Marcel Richaud

15.02.2012 23:41

Richaud

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine Mouthes le Bihan

15.02.2012 23:36

le Bihan

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine de l'Ancienne Cure

15.02.2012 23:25

Ancienne Cure

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl

Domaine de Brin

15.02.2012 22:07

domaine de Brin

Read More
0 Comments | Posted in Prezentare domenii By VindeVie Srl