STIRI

Red Friday & New Events

Salutare,

Pentru ca la altii, Black Friday dureaza si mai mult de o luna iar vinurile noastre in sezonu

Cititi mai mult ...

Bistro Toulouse, partener nou

Salutare,

Dupa terasa Gradina de vara Boema, am deschis o colaborare cu Bistro Toulouse din Piata Unirii

Cititi mai mult ...
1 2 3 4 5

vinuri noi in stoc

banner vindevie natural wine

ciocolata vin pachete cadou

new baby wine vindevie

 

asocieri culinare vindevie

parteneriat

 

 

 

 

recomandari choco wine vindevie

Crama online – Vinuri artizanale atent selectionate

 

Desi pare ciudat, principala diferenta fata de restul vinurilor consta in faptul ca la vinurile naturale, fermentatia are loc in mod spontan, cu ajutorul drojdiilor natural-prezente in struguri, deci FARA interventia oenologului. Doar aceste drojdii sunt GARANTIA ca vinul obtinut va exprima esenta unui strugure cultivat intr-un anumit loc.

Dar pentru ca fermentatiile naturale sa aiba loc in mod natural este IMPERATIV ca vita de vie sa fie lucrata in mod organic, fara produse de sinteza si ingrasaminte chimice.

In cazul vinurilor naturale, oenologul devine doar un INDRUMATOR pentru ca accentul nu se mai pune pe chimia vinului in laborator ci pe lucratul pamantului, pentru a obtine struguri de calitate.

Un strugure de calitate cultivat intr-un loc potrivit si cules la maturitate deplina de catre persoane calificate, nu are nevoie decat de o ''indrumare'' pentru a deveni vin. Drojdiile industriale de fermentare, aditivii, enzimele, unele tratamentele chimice ale mustului de struguri si sulfitii utilizati in cantitati NEJUSTIFICATE sunt folosite tocmai pentru a masca lipsa de calitate a strugurilor. Aici aveti o analiza comparativa a diferentelor dintre viticultura&vinificatia naturala si cea conventionala.